NEDERLANDS NIEUWS
Home Binnen-Buitenland 'Euroreligie zal enkel verdeeldheid en desintegratie opleveren'

Nog meer nationale soevereiniteit aan Brussel opgeven is de foute manier om Europa samen te brengen, schrijft de liberaal-conservatieve Zwitserse Neue Zürcher Zeitung, en wel ‘omdat een deel van de levendige lappendeken die Europa is nu naar een soort post-Sovjetachtig centralisme evolueert... Europeanen zijn zeer bedreven in het afschudden van de orders die hen worden opgelegd. De EU slaagde daar waar de vredesconferenties van Versailles en Potsdam faalden. Een vrijwillige federatie bracht vrede op het continent en creëerde een kader dat ondanks zijn diversiteit toch stabiel was.

Net dit vormt de raison d'être van de Unie, niet de herverdeling die ten koste van het Noorden gaat en gecombineerd wordt met de disciplinering van de Zuid-Europeanen.

Indien de Europese elites beslissen een fiscale en politieke unie te vormen, vergokken ze deze erfenis. Indien te veel wordt gevraagd van mensen die hun onafhankelijkheid willen behouden, zal het einde van het proces geen, integratie, maar verdeeldheid en desintegratie opleveren.’

De supranationale elite, die de Euroreligie heeft ontwikkeld, is blind voor de destructieve aard van haar concepten, schrijft auteur Leon De Winter in De Dagelijkse Standaard:

'Die elite blijft ervan overtuigd dat de enige optie voor de volken van het Europese continent een federale overheid is die de nationale autonomie overheerst en afbouwt.

Europa is een continent, meer niet. Er bestaat geen Europese cultuur. Er bestaat geen Europese taal. Er bestaat geen Europese identiteit. Er zijn culturen in Europa. Er zijn talen die in Europa gesproken worden. Er zijn in Europa talloze nationale en etnische identiteiten. Maar een federatie die de uitdrukking is van een gemeenschappelijke identiteit, is een volstrekte fictie.'

Express.be -