NEDERLANDS NIEUWS
Home Tennis Zege Federer maakt hulporganisatie een pak rijker

09/07/12, 10u03  − Bron: AD.nl

© getty.

De internationale hulporganisatie Oxfam heeft aan Roger Federers zevende Wimbledon-zege ruim 100.000 pond overgehouden, omgerekend 126.000 euro. Het geld vloeit voort uit de weddenschap van een inmiddels overleden man, die het briefje van het wedkantoor aan Oxfam had nagelaten.

  • © photo news.

Nick Newlife uit de Engelse plaats Tackley zette in 2003 bij wedkantoor William Hill 1520 pond in op de weddenschap dat Federer voor 2019 zevenmaal het toernooi van Wimbledon zou hebben gewonnen. Elke ingelegde pond zou hem 66 pond opleveren, waardoor Oxfam nu een cheque tegemoet kan zien van 101.840 pond.

Testament
Newlife overleed in 2009, 59 jaar oud, en deed in zijn testament het wedbriefje over aan Oxfam. Ook een wedbriefje waarin hij had voorspeld dat Federer ten minste 14 grandslamzeges zou boeken, kwam bij de hulporganisatie terecht. Die weddenschap werd uitgekeerd nadat de Zwitserse tennisser in 2009 won op Roland Garros en leverde Oxfam 16.750 pond op. Het resultaat van gisteren betekende Federers zeventiende grandslamoverwinning.

Gemengde gevoelens
De pr-directeur van Oxfam, Andrew Barton, liet tegenover de BBC weten dat hij de finale bekeek met gemengde gevoelens. "Jammer dat hij het uitgerekend moest flikken tegen Andy Murray", aldus Barton. "Ik betrapte mezelf erop dat ik bleef juichen voor Murray, vooral tijdens die lange game in de derde set. Maar daarna zei mijn verstand: Andrew, denk eraan: als Federer wint, krijgt Oxfam het geld."

De Morgen: Tennis