NEDERLANDS NIEUWS
Home Binnenland Nieuws Krantenoverzicht: 'Foute' psychiater weer aan het werk

Het krantenoverzicht van woensdag 11 juli. 'Foute' psychiater weer aan het werk, 'Vakantiebaan vaak onveilig', Kunstdiefstal opgelost en Uitvaartnota laat betaald.

'Foute' psychiater weer aan het werk
De Rotterdamse psychiater Sinan G., hoofdverdachte in een miljoenenfraude, is sinds maart weer gewoon aan het werk als psychiater. Dat schrijft de Volkskrant woensdag. G. zou volgens justitie jarenlang valse diagnoses hebben gesteld en vervolgens uitkeringsgeld hebben opgestreken. De inspectie die hem eerder op non-actief stelde, zegt geen mogelijkheden te hebben om de man alsnog te stoppen. De psychiater van Turkse afkomst werkt in een zorginstelling Berkel en Rodenrijs, die gespecialiseerd is in Turkse, Afghaanse en Iraanse patiënten. (Bron: Volkskrant)

'Vakantiebaan vaak onveilig'
'Baan tijdens vakantie is vaak onveilig' is de openingskop van Sp!ts woensdag. Bijna 20 procent van de vakantiewerkers heeft wel eens onveilig werk moeten doen, schrijft de krant. Vooral in de sector 'industrie en bouw' ligt dat percentage met 43 erg hoog. Dat is de uitkomst van het onderzoek van FNV Jong onder 516 'vakantiewerkers' tussen de 13 en 29 jaar. Minder dan de helft van de jongeren weet niet zeker of hij of zij volgens de veiligheidseisen werkt. ,,De informatievoorziening naar de jongeren is niet goed'', aldus Dennis Wiersma, voorzitter van de jongerenvakbond. (Bron: Spits)

Kunstdiefstal opgelost
De Telegraaf opent woensdag met het bericht dat vijf Hollandse meesterwerken weer terecht zijn. Vasthoudende rechercheurs van de regiokorpsen Utrecht en Amsterdam hebben na 13 jaar een gewelddadige kunstroof in Bilthoven opgelost. De politie kwam de verdachten op het spoor toen een schilderij in januari bij de veiling werd aangeboden. Kunstspecialisten vertrouwden het niet en na hernieuwd onderzoek kwam de politie terecht bij een 38-jarige man uit Heino en een 61-jarige man uit Lelystad. (Bron: De Telegraaf)

Uitvaartnota laat betaald
Ondanks de economische malaise bezuinigen Nederlanders niet op hun uitvaart, maar de rekening blijft wel wat langer liggen voordat wordt overgegaan tot betaling daarvan. Daarmee opent Metro woensdag. Steeds meer nabestaanden wachten met betalen, omdat ze moeite hebben het bedrag bij elkaar te krijgen. Uitvaartorganisaties vrezen dat dit aantal zal blijven oplopen en waarschuwen nabestaanden goed na te denken over de kosten die een begrafenis of crematie met zich mee brengt. (Bron: Metro)

TC Tubantia Feeds - Binnenland