NEDERLANDS NIEUWS
Home Muziek Nieuws Chefkok doet goede zaken op Zwarte Cross

Bezoekers van het restaurant kijken uit over de Theaterweide van het Zwarte Cross Festival, waar tot en met zondag kermisattracties, stunts, motorcross in allerlei varianten en muziek worden gecombineerd. Vrijdagavond was restaurant Le Carburateur, waar Jansma samen met zijn collega Erik de Mönnik kookt, vanaf de opening om 6 uur voortdurend tot de laatste plaats bezet.

Een verfijnd restaurant met streekproducten situeren op een festival dat herrie en modder als belangrijk(st)e kenmerken heeft, lijkt niet voor de hand te liggen. Volgens Jansma is dat in Lichtenvoorde juist wel het geval. 'Gekkigheid kan hier, maar dan wel met topkwaliteit. Dat is erg leuk om te doen." Eerder al pakte het ministerie van Defensie zijn initiatief op om voor de soldaten in Afghanistan te koken.

Jansma bezoekt zelf al jaren de Zwarte Cross en vond direct gehoor bij de organisatie toen hij het plan van hem en De Mönnik aankaartte. De prijzen zijn bescheiden gehouden om ook een nieuw publiek te bereiken. 'We weten dat er geld bijmoet, maar dat maakt het plezier er niet minder om."

AD: Muziek