NEDERLANDS NIEUWS
Home Muziek Nieuws Regen en lange technische panne bederven feestje David Guetta niet

Even opschudding vlak voor de finale van David Guetta, gisteravond de hoofdact op de Mainstage van Tomorrowland. Net toen de Franse wereldster het hoogtepunt van de populaire remix van Calvin Harris van Spectrum (Say My Name) van Florence + The Machine wou inzetten, viel de geluidsinstallatie van 'Davey G' plots uit. Weg stroom. Een zevental minuten lang was er geen beat meer te horen.

Daar stond Guetta dan, voor zo'n goeie 30.000 toeschouwers. Het pleit voor de Fransman dat hij het technisch probleem met de glimlach opnam, waar anderen misschien wel het hazenpad hadden gekozen. Ook het publiek op de heuvels van de vallei deed gewoon verder met wat het zich daarvoor vermaakte: het inzetten van die visueel prachtige choreografieën, die de set van Guetta ook voor die panne beheersten. Naar verluidt zochten zo'n vijftien TML-technici koortsachtig naar het probleem, om dat lang niet te vinden. Guetta zette na het oponthoud dan maar meteen 'Levels' in en werkte zijn laatste platen in sneltempo af, begeleid met gigantisch vuurwerk. Daarna schreef de Amerikaanse dj Steve Aoki de laatste bladzijde in het achtste hoofdstuk van het grote Tomorrowland-sprookjesboek.

Even daarvoor had ook Yves V, die na Nicky Romero en voor Afrojack zijn opwachting maakte, op de Mainstage te kampen gehad met een technisch probleem aan zijn mixer. De Antwerpse dj wist zich wel uit de slag te trekken en speelde een set, met als afsluiter zijn hit 'Cloudbreaker',  die op veel bijval kon rekenen. "Nog nooit heb ik zoveel positieve reacties gehad", sprak Yves V. "You Make Belgium proud", kreeg ik dikwijls via sms binnen. Het lijkt wel alsof de Belgische festivalgangers door dat internationale karakter van TML plots een opstoot van chauvinisme hebben gekregen, met onze driekleur ook tussen het publiek. Met recht en reden natuurlijk, als je ziet hoeveel goeie dj's ook wij hebben en wat voor een festival er hier in Boom is neergeplant. Ja, ik ben een gelukkig man."

HLN: Muziek