NEDERLANDS NIEUWS
Home Kunst & Literatuur Afstand doet relatie Splietelhof goed

Michelle Splietelhof heeft er geen moeite mee dat ze niet meer elke dag met haar vriend Tommie Christiaan op het toneel staat. De vonk sloeg over toen de twee vorig jaar samen in de musical Zorro speelden, maar volgens de musicalactrice is het goed dat beiden hun eigen weg zijn gegaan. "Het heeft een nieuwe, positieve dimensie gegeven aan onze relatie", zegt Splietelhof tegen Novum Nieuws.

Volgens de actrice, die eerder te zien was in Cats en Les Misérables, is hun relatie op zich niet veranderd. "Maar het is wel anders dat we thuis nu een nieuw verhaal kunnen vertellen", vertelt Splietelhof. "En je weet wat je mist. Als je twee weken in een huisje hebt gezeten voor een voorstelling, dan kijk je ernaar uit om elkaar weer te zien."

Christiaan heeft zijn Zorro-outfit inmiddels verruild voor de rol van een romantische prins in de musical Little Mermaid. "Maar ik vind Tommie nog steeds heel stoer", aldus zijn vriendin. "Als prins moest hij op zoek naar het koninklijke, maar hij is nog steeds een boefje. Want thuis is hij gewoon Tommie. En om hem in een nieuwe rol te zien is juist leuk."

Splietelhof nam afgelopen weekeinde afscheid van haar hoofdrol in Saturday Night Fever. De 29-jarige actrice bekent dat ze de discomuziek wel gaat missen. "En als ik Tony klaar zag staan op het toneel, in zijn beroemde pose, dan kreeg ik altijd wel kippenvel."

Naast het spelen gaat de musicalster zich concentreren op het geven van zangles. Ook start ze in januari hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe productie. "Daar ben ik nu mee bezig, maar daar kan ik nog niet veel over zeggen", vertelt de actrice. "Maar ik wil graag vocal coaching blijven doen en in de toekomst mooie rollen blijven spelen. Dat is het plan voor de komende jaren."

Metro - Eten