NEDERLANDS NIEUWS

Over een goeie maand gaat SBS Shownieuws op de schop. De zender houdt de kaken nog altijd stijf op elkaar over de exacte plannen, maar er blijft van alles rondzingen over het programma. Eerder kon deze blog al melden dat Beau van Erven Dorens, Rick Brandsteder en Bridget Maasland naar alle waarschijnlijkheid ingezet gaan worden. Daar komt nu de naam van Hidde van Warmerdam (foto) bij. Hij is nu nog werkzaam bij AT5, maar is al veelvuldig in het SBS-pand gespot. Hidde zal de vroege editie van SBS Shownieuws gaan presenteren, waar Beau en Bridget de late editie doen met Rick als invaller. Met name de late editie krijgt een grondige makeover.

Want die late editie moet een soort ‘zoete inval’ worden, zo lijkt het. Beau en Bridget ontvangen de sterren om wie het die dag is te doen. In veel gevallen zal dat een stukje promotie zijn, een podium voor artiesten. Zodat de BN’ers ook daadwerkelijk om 23.00 uur ‘s avonds nog naar de studio in Amsterdam komen. Maar ongetwijfeld zullen ook de sterren in het nauw besproken worden.

De vroege editie zal niet heel veel wijzigingen ondergaan, al wordt de rubriek uitgebreid met ook lifestyle nieuws. In die zin schuift Shownieuws een stuk op richting RTL Boulevard. Of deskundigen als Evert Santegoeds en Koos van Plateringen achter de desk blijven staan, is onbekend. Wel maakte SBS eerder bekend dat Leco van Zadelhoff een rol gaat spelen in het nieuwe Shownieuws.

Een bron meldt deze blog dat SBS 6 zich meer wil richten op A-sterren. Die trend is al een tijdje gaande, want het is al heel wat jaren geleden dat we een rondleiding door het huis kregen van allerlei C-garnituur.

De vraag is natuurlijk in hoeverre de kijker om half acht nog naar een programma gaat kijken wat – naar het lijkt – SBS Boulevard wordt. Vanaf 17 september moet de kijker het resultaat kunnen zien.

Zie ook:
- ‘Beau en Rick Brandsteder nieuwe gezichten Shownieuws’
- SBS Shownieuws stopt met zaterdaguitzending
- SBS Shownieuws shopt hoofdredacteur bij RTL Boulevard
- Gerucht: Bridget Maasland naar SBS Shownieuws
- SBS geeft makeover aan Shownieuws en Hart van NL
- Viktor Brand kan vertrekken bij SBS Shownieuws
- Nieuw SBS 6 ‘meer van hetzelfde’ en ‘losse flodders’
- Beau in vooravond SBS 6 met De Gemene Deler


Heb jij Zappen.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Door Herman Roggeveen op za 11 aug 2012 om 08:20, in de categorie SBS Broadcasting.
Zappen