NEDERLANDS NIEUWS
Home Autowereld Stoner kiest niet voor avontuur in V8 Supercars

zaterdag 11 augustus 2012

Stoner kiest niet voor avontuur in V8 Supercars

Stoner kiest niet voor avontuur in V8 Supercars

Casey Stoner zal volgend jaar niet uitkomen in de Australische V8 Supercars. De 26-jarige regerend wereldkampioen stopt na dit jaar met MotoGP en wil eerst enige tijd van zijn familie genieten voor hij weer aan racen denkt.

Direct nadat Stoner zijn vertrek uit het wereldkampioenschap voor motoren had aangekondigd, laaiden de geruchten op dat hij de overstap naar vier wielen zou maken. Vorige week werd ook bekend dat Red Bull de nieuwe hoofdsponsor van Triple Eight Engineering, dat de afgelopen twee jaar kampioen werd bij de teams en regerend kampioen Jamie Whincup in huis heeft. Aangezien de Oostenrijke drankjesfabrikant een sponsor is van Repsol Honda, Stoner zijn MotoGP-team, was de verwachting dat het team een derde auto voor Stoner in zou zetten, maar dit werd eerder al door de teamleiding ontkend en nu dus ook door de Australiër zelf.

“Rijd ik volgend jaar V8? Nee, ik blijf thuis en ga een tijdje genieten van hoe mijn dochtertje opgroeit. Ik wil ervan genieten dat ik niet hoef te testen en me moet voorbereiden op een nieuwe seizoen. Ik wil vrij zijn, genieten van mijn familie en me geen zorgen maken over de volgende race”, aldus Stoner in gesprek met het Australische persbureau AAP. “Ik wil dit jaar in ieder geval nog goed afsluiten en doe mijn best daar ook voor.”

Gerelateerd

Series
  MotoGP

Personen
  Casey Stoner

Overig
  Tickets voor de MotoGP race op Jerez (29 april 2012) bestel je op Sportstadion.nl!

Reacties

Meer nieuws

GPUpdate.net