NEDERLANDS NIEUWS
Home Wereld Nieuws Aanval op vredestroepen Sinaï

In de Sinaï-woestijn is een aanval geweest op een groep militairen van de internationale vredesmacht. Die is daar gestationeerd om erop toe te zien dat Israël en Egypte zich houden aan de vredesafspraken uit 1979. Een veiligheidsfunctionaris zei tegen persbureau Reuters dat bij de schietpartij geen slachtoffers zijn gevallen.

De aanval, in het midden van het schiereiland, gebeurde na een schietpartij tussen militanten en Egyptische veiligheidstroepen, in de buurt van een controlepost van de politie.

Afgelopen zondag kwamen in de Sinaï bij een aanval van jihadisten zestien Egyptische grenswachten om het leven. Sindsdien is het onrustig in de regio en het Egyptische leger is een offensief begonnen om de militanten uit te schakelen. Afgelopen week voerde Egypte de eerste luchtaanval uit in de Sinaï sinds de oorlog met Israël in 1973.

Donderdag stuurde Egypte honderden militairen en tanks naar het noordelijke deel van de Sinaï-woestijn. Egypte zegt dat er bij een offensief zeker twintig terroristen zijn gedood.

Deel deze pagina
NOS.nl buitenlands nieuws