NEDERLANDS NIEUWS
Home Binnenland Nieuws Geen hitteproblemen op Lowlands

Lowlands 2012» Lowlands 2012 ANP

Bij het festival Lowlands in Biddinghuizen hebben zich ondanks de hitte van vandaag geen grote problemen voorgedaan. Bij de medewerkers van de EHBO kwamen een paar mensen binnen die last hadden van de warmte, maar volgens een woordvoerder waren het geen ernstige gevallen.

Volgens directeur Eric van Eerdenburg van Lowlands werd op een gegeven moment 100.000 liter drinkwater per uur gebruikt door de 55.000 bezoekers. Op honderd plekken kwam het water gratis uit de kraan. Daar konden mensen hun waterflesjes bijvullen.

Een bezoeker had gisteren een evenement op Facebook aangemaakt voor een massaal watergevecht. Ruim tweeduizend festivalgangers deden er rond 16.00 uur aan mee.

Rond 18.00 uur begon de temperatuur te zakken, zegt de woordvoerder. "Het is nu aangenaam, de zon is gezakt, de sfeer zit er goed in, we zijn tevreden."

Er was op Lowlands ook aandacht voor serieuze zaken. Er werden handtekeningen opgehaald voor de leden van de Russische punkband Pussy Riot, die gisteren werden veroordeeld. Een paar duizend mensen hebben al getekend. De stapel gaat naar de Russische ambassade.

Deel deze pagina
NOS.nl binnenlands nieuws